38. dan: Parafinske sveče in olja

Ja, parafin ali tekoča nafta. Kako je super, ker dobimo dišeče svečke po tako ugodnih cenah, si mislimo. Kaj pa dobimo poleg umetnih dišav in barvil? V naš prostor se spušča mini naftna ploščad. Mislili si boste, da ni hudega, ampak naša pljuča so že tako ali tako polna umazanije iz ozračja.
 
Kaj lahko storimo za svoje zdravje? Lahko kupite sveče, ki so naravne, iz čebeljega voska, ter podprete lokalne čebelarje. Tisti, ki se zaradi svojih prepričanj uporabe voska izogibate, lahko poskusite z alternativo: to so sveče iz sojinega voska. Predstavljam vam Tedžine sojine sveče, ki imajo certifikat, da so brez GSO. Ponuja jih v dveh zero waste različicah: v steklenem lončku, ki je ročno poslikan, dobite tudi kompletu po 4, ter čajne svečke, ki imajo tudi glinen lonček za menjavo. Te so pakirane v setu po 17 ter so tudi super ideja za darilo.
Več na:
 
Druga možna zamenjava sveč za odišavljanje prostora je difuzor ali vlažilec zraka. O tem sem vam pisala že pri naravnih dišavah 12.dan, kjer lahko uporabljamo eterična olja ali pa hidrolate.
 
Kaj pa olja? Ali veste, da so poceni nejedilna olja tudi parafinska? Ko na svojo kožo namažemo tako olje, se nam naše pore zamastijo in zaprejo. Vse več je tudi maserjev, ki uporabljajo poceni olja. Če greste na masažo ter se vam drugi dan pojavijo kakšne reakcije, je vsekakor krivo olje. Zato vam svetujem, da greste k maserju, ki mu zaupate. Kar nekaj jih poznam, ki masirajo s svojimi macerati ali pa uporabljajo naravna olja ali visoko kvalitetna olja. Ni pa cena masaže vedno merilo. Trik? Če imate svoje najljubše olje, ga nesite k seboj. Tudi maser bo zadovoljen.
Jaz sem navdušena nad Masažnim oljem Vitally Vitaa, ki uporablja popolnoma 100% naravne sestavine, kot so jih uporabljali že naši predniki in starodavna ljudstva. Med masažo ostaja prijetno mazljivo ter je prefinjenega vonja limonske trave. Lahko ga uporabljate tudi za nego kože po kopanju. Za tiste s posebno suho kožo ter raznimi težavami pa ponujajo tudi Univerzalno mazilo. V trgovini imam tudi testerje, zato vas vabim, da jih poskusite in se prepričate tudi vi 😉
Več o Vitally Vitaa Vita Nagode na https://cistplanet.si/?s=vitally
 
Spomladi se naše telo prečiščuje, zato mu privoščite le najboljše.
Želim vam lep dan 😉